Her er finder du et utal af forskellige planter, som alle kræver pasning og pleje for at trives og skabe stemning for gæsterne i Domen. 

Mød Christina:

Jeg læser til gartner og er elev i Væksthusene i Botanisk have. Jeg bruger meget af min fritid nede i Domen, hvor jeg har passet planterne siden april 2019.

Jeg kontaktede selv Domens team efter, at jeg på en gåtur ned til Domen havde set, at planterne så lidt triste ud. Det er en dejlig, grøn oase, som jeg bruger lidt som en kolonihave. Jeg lægger meget energi og passion i mit arbejde dernede. Mange af planterne har jeg selv taget med derned og det er fedt, at kunne være med til at skabe et dejligt byrum.

Da der efterhånden er ved at være en del planter, har jeg i fællesskab med de ansatte fra Aarhus kommune oprettet et planteteam, der skal hjælpe med at passe dem og være med til at skabe et socialt fællesskab omkring Domens planteliv.

Hvis du er på besøg i Domen og undrer dig over, hvem der navngiver fortovs-ukrudt i byen med gadekridt, hvorfor cowboy-kaktussen ikke er en kaktus, eller hvorfor din stueplante får gule blade, så kom og spørg!

Beskrivelse af Domens Planteteam🌱


Vi er en gruppe af frivillige, der passer planterne i Domen og holder events med plantetema.

Alle, der har en interesse for planter og en lyst til at dele glæden ved at få ting til at gro, kan blive medlem af Planteteamet. 

Til vores Plantedage er der mulighed for at bytte stiklinger med andre deltagere, få rundvisning i Domens planter og deltage i små workshops, hvor man kan få plante tips.  Alle vores events er altid gratis og har gerne et bæredygtigt element. Man kunne for eksempel lære at folde spirre-potter af genanvendt avispapir og på tips til at holde sine krydderurter som potteplanter hele året, i stedet for at smide dem ud efter en uge. 

Da flere af os på Planteteamet har en interesse for tegning, holder vi også Plantecroquis eftermiddage, hvor man selv medbringer papir og blyant og så sørger vi for at sætte stolene op i en cirkel omkring planterne, der står model.

Følg med på facebook:(1) Domens planteteam | Facebook

 

Abrikos:

Abrikos

Aloe Vera:

Calathea Compact Star:

Cereus Hildmannianus:

Cleistocactus:

Eukalyptus:

Figen:

Figenkaktus:

Flamingoblomst:

Gummifigen:

Hjertephilodendron:

Hjerteranke:

Hjortetaksbregne:

Julerose:

Madagaskarsøjle:

Nilgud:

Oliven:

Palme:

Palmegræs:

Paradisfugl:

Purpurblad:

Rosmarin:

Sankthansurt:

Skærmpalme:

Stjernejasmine:

Tobaksplante:

Cereus Jamacaru:

Trætomat:

Vindruer:

Zebrablad:

Ægte Laurbær: