Her er finder du et utal af forskellige planter, som alle kræver pasning og pleje for at trives og skabe stemning for gæsterne i Domen. 

Mød Christina:

Jeg læser til gartner og er elev i Væksthusene i Botanisk have. Jeg bruger meget af min fritid nede i Domen, hvor jeg har passet planterne siden april 2019.

Jeg kontaktede selv Domens team efter, at jeg på en gåtur ned til Domen havde set, at planterne så lidt triste ud. Det er en dejlig, grøn oase, som jeg bruger lidt som en kolonihave. Jeg lægger meget energi og passion i mit arbejde dernede. Mange af planterne har jeg selv taget med derned og det er fedt, at kunne være med til at skabe et dejligt byrum.

Da der efterhånden er ved at være en del planter, har jeg i fællesskab med de ansatte fra Aarhus kommune oprettet et planteteam, der skal hjælpe med at passe dem og være med til at skabe et socialt fællesskab omkring Domens planteliv.

 

Mød Skjold:

Jeg hedder Skjold, jeg læser biologi på Århus Universitet, og så er jeg med til at passe planterne i Domen.

Natur har altid været en del af mit liv, men min plante-passion tog først rigtig fart da jeg startede på biologistudiet. Siden da er mit liv blevet overtaget/overgroet af fotosyntetiserende væsner, og man finder mig sjældent uden jord under neglene eller mos i håret.

Hvis du er på besøg i Domen og undrer dig over, hvem der navngiver fortovs-ukrudt i byen med gadekridt, hvorfor cowboy-kaktussen ikke er en kaktus, eller hvorfor din stueplante får gule blade, så kom og spørg!

Abrikos:

Abrikos

Aloe Vera:

Calathea Compact Star:

Cereus Hildmannianus:

Cleistocactus:

Eukalyptus:

Figen:

Figenkaktus:

Flamingoblomst:

Gummifigen:

Hjertephilodendron:

Hjerteranke:

Hjortetaksbregne:

Julerose:

Madagaskarsøjle:

Nilgud:

Oliven:

Palme:

Palmegræs:

Paradisfugl:

Purpurblad:

Rosmarin:

Sankthansurt:

Skærmpalme:

Stjernejasmine:

Tobaksplante:

Cereus Jamacaru:

Trætomat:

Vindruer:

Zebrablad:

Ægte Laurbær: