Gå til hovedindhold

Byen Blomstrer

Byen Blomstrer er et ambitiøst natur-projekt, drevet af en stor gruppe af frivillige biologistuderende og naturelskende borgere, der har til formål at omdanne Domens udeareal til vild og mangfoldig natur.

 • Læs op

Indhold

  Holdet bag 'Byen Blomstrer har som mission at forbedre levevilkårene for natur ved målrettet pleje og såning af hjemmehørende plantearter.

  Byen Blomstrer understøtter biodiversiteten, som i Danmark er i stærk tilbagegang, samt den danske naturs æstetik, som mange storbyboere efterspørger.

  Domens udeareal består af godt 2000 m^2 grus og sand, med spredte anlagte jordbunker og plantekasser. Den originale anlægning har været en delvis succes, da stort set alle udplantede buske og træer, fx ribs, gran og bøg, er døde. Domens klima er med stor sandsynlighed for barsk til den klassiske bypark med pryd-nelliker, græsplæne og skyggetræer. I stedet er området oplagt til bynatur, da der i Danmark gror et utal af smukke og spændende planter, der elsker solrige, tørre og næringsfattige områder!

  Med hjælp fra ihærdig indsamling, støtte fra kommunen og donationer fra private, har Byen Blomstrer sået frø fra fantastiske arter, deraf mange, som er i tilbagegang i landet. Til foråret vil disse blomstre, side om side, med de, over 100, arter af dyr, svampe og planter, der allerede lever omkring Domen. Hvis du er nysgerrig efter hvad der egentligt kan gro på en industriel grus-plads og hvordan du selv kan give plads til natur i den egen have, så kig forbi. Har du selv nogle frø fra den vilde natur, du tænker kunne passe godt nede ved Domen, så kontakt os på byenblomstrer@gmail.com

   

  Sidst opdateret: 15. september 2020