Foto: Gert Medom

Et fælles samfund kræver et fælles mødested

Domen et fælles bylivshus for hele Aarhus. Et samlende sted med fokus på fællesskab, samskabelse og bæredygtig (by)udvikling.

Ambitionen med Domen er at:


• Gentænke kommunens møde med borgerne og borgernes møde med hinanden
• Holde lys i Domen ved at fylde den med aktiviteter alle årets dage
• Eksperimentere med midlertidig udnyttelse af lokaler og byrum
• Fremme fællesskab, medborgerskab og bæredygtighed
• Drifte og kuratere Domen på en åben måde i fællesskab med brugerne af stedet.

Domen 3.0

Domen er tegnet af arkitekt Kristoffer Tejlgaard og bygget af entreprenørvirksomheden NCC i samarbejde med Aarhus Kommune. Den er et forsøg på at bruge træ og klimaskærm til bæredygtigt byggeri og materialeforbrug. Konstruktionen er i tanke og handling et eksperiment med nye former for teknologier, processer, materialer og løsninger på fremtidens problemer indenfor miljø og byudvikling.

Fysisk er Domen som den står i dag en videreførelse og forbedring af to tidligere Domes 1.0 og 2.0. Vil du læse mere om disse to og den nuværende dome, så tryk på linket her.

 

I Domens åbningstid (alle ugens dage fra kl. 10.00 – 20.00) kan du også besøge caféen og lade dig friste af de mange forskellige tilbud.

Caféen er non-profit og drives af frivillige fra Mellemfolkeligt Samvirke, hvor overskuddet går til et projekt som de frivillige selv vælger. Hvis du har lyst til at blive en del af det frivillige team i Domens Café, kan du læse mere om mulighederne her.